Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ціни на житлово-комунальні послуги та продукти харчування на контролі

Дата: 28.03.2024 11:10
Кількість переглядів: 57

Фото без описуУрядом відновлюються позапланові перевірки у сфері надання житлово-комунальних послуг. Відповідну постанову №261 ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 8 березня 2024 року, шляхом внесення змін до постанови №303 від 13.03.2022, яка встановлювала мораторій на проведення заходів державного контролю та ринкового нагляду в умовах воєнного стану.

Натепер Держпродспоживслужба може здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін у сфері надання житлово-комунальних послуг за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини.

Нагадуємо, постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 р. № 650 на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування установлено граничний рівень торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більш як 10% на окремі продовольчі товари. До них відносяться продовольчі товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція:

  • борошно пшеничне вищого сорту,
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),
  • хліб житньо-пшеничний,
  • яйця курячі категорії С1,
  • птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої)
  • батон,
  • олія соняшникова рафінована

Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов'язаних з реалізацією відповідних товарів кінцевому споживачу.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію вказаних товарів, зобов’язані встановлювати роздрібні ціни з урахуванням граничного рівня торговельної надбавки.

За умови виникнення питань щодо порушення у сфері ціноутворення, пропонуємо звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області для вжиття вичерпних заходів за адресою: пр-т Центральний, 288, м. Миколаїв, 54003, або на електронну пошту  e-mail: dpssmykolayiv@dpssmk.gov.ua.

За порушення при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін чинним законодавством передбачена відповідальність. А саме до суб’єктів господарювання-порушників застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» та накладаються адміністративні стягнення у вигляді штрафів на винних осіб відповідно до ст.165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Федько в с.Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних