Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обережно – отруєння сурогатним алкоголем.

Дата: 16.10.2023 14:12
Кількість переглядів: 114

Миколаївське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській  області закликає громадян за жодних обставин не купувати і не вживати алкоголь невідомого походження. Така продукція може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті.

     Алкогольні сурогати - це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відноситься побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивані скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду) та інше.

     Окрема категорія алкогольних сурогатів - це фальсифіковані алкогольні напої. Горілка, коньяк, вино, настоянка, інші алкогольні напої, що виготовлені з порушенням технології, можуть бути небезпечними для здоров’я людини та викликати сильне отруєння.

     Перші ознаки такого отруєння - нудота, запаморочення, розлад координації, утруднена вимова. Перед очима з’являються «мушки», у скронях пульсує, болить живіт і з’являється безперервна блювота, зводить литкові м’язи, двоїться в очах, знижується температура тіла, можлива втрата свідомості. В такому стані порушується діяльність серцево-судинної і дихальної систем. У постраждалих частішає пульс, він стає ниткоподібним (погано прощупується), дихання стає шумним. Може спостерігатися рясне відділення слини і слизу, іноді у вигляді піни. Наслідки такого отруєння дуже небезпечні, може настати алкогольна кома та навіть смерть. Тому потерпілому потрібна медична допомога і екстрена госпіталізація.

    Перша допомога при алкогольному отруєнні, якщо людина непритомна:

  • Принцип лікування алкогольної інтоксикації схожий на лікування будь-якого іншого виду отруєння. Негайно викликати бригаду швидкої допомоги .
  • Якщо людина сидить, потрібно покласти її на ліжко на бік, нахилити її голову таким чином, щоб вона могла дихати і не захлинулась у випадку блювання.
  • Якщо блювота не почалася, її потрібно викликати штучно, лише у тому випадку, коли людина перебуває у свідомості.
  • Потім можна перемістити людину на свіже повітря або провітрити приміщення.
  • Не зайвим буде промити шлунок водою, можна дати міцний чай. Найкраще зелений, він містить антиоксиданти і виводить з організму токсичні речовини. Не дозволяти вживати інші напої, крім чаю та води, кава, наприклад, може посилити алкогольне сп’яніння, а як наслідок – і інтоксикацію.
  • Для приведення людини до тями використовують нашатирний спирт. Не давати нюхати весь флакон, від різкого запаху стан постраждалого може посилитися.
  • Необхідно залишатися поряд з людиною до приїзду швидкої та постійно перевіряти її дихання та кровообіг. Можна його вкрити, щоб не змерз, але зняти одяг, який утруднює дихання.

 

Ще раз закликаємо громадян не нехтувати правилами безпеки при придбанні харчових продуктів та напоїв. Купуйте продукцію лише в закладах торгівлі, де вам можуть надати документи на товар. Бережіть себе та своїх близьких!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Комарова в с.Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних