Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Миколаївщина стала пілотною областю, де в лікарнях буде вдосконалено систему психологічної допомоги

Дата: 26.07.2023 15:27
Кількість переглядів: 600

☝🏻Миколаївщина стала пілотною областю, де в лікарнях буде вдосконалено систему психологічної допомоги

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олена Зеленська розпочинається новий проєкт – «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери». Пілотними стануть три наближені до фронту області – Миколаївська, Запорізька та Харківська.

Як повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA , проєкт буде реалізовано в 9 лікарнях обласного рівня, які наразі є центрами надання багатопрофільних медичних послуг тисячам українців. Серед них й медичні заклади Миколаївщини.

➡️Адже необхідність підтримки пацієнтів у цих лікувальних закладах та лікарів є беззаперечною. З початком повномасштабної війни навантаження на установи зросло й така потреба стала ще більш нагальною.

Допомога потрібна людям, які потрапляють до лікарень після тяжкого поранення або надзвичайних подій. Або пацієнтам, які перебувають на довготривалому лікуванні, їх родинам. Коли лікар щодня рятує поранених та постраждалих – він сам також має мати підтримку.

Саме тому для психологів відбудуться тренінги з резильєнтності, протидії вигоранню лікарів та молодшого медичного персоналу, їх навчать технікам самопідтримки та подолання наслідків стресу.

🗓️Загалом буде проведено 16 занять для психологів у лікарнях. Зокрема, 1 800 годин індивідуальних консультацій, 6 годин супервізій, 1 200 годин групових сесій.

Впровадження такого проєкту дозволить показати, як має працювати ефективна психологічна служба на базі медичних закладів. Потім цей досвід можна буде масштабувати на всю країну.

ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційним центром КМУ та ГО «Безбар'єрність» у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, департаментами й управліннями охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.

Як це вже працює можна дізнатись на прикладі КНП КОР «Київська обласна лікарня» за посиланням 📲 https://www.youtube.com/watch?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське опитування щодо перейменування вулиці 8 Березня в с-щі Мирне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних