Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як спілкуватися з військовими, що перенесли ампутацію кінцівок

Дата: 26.07.2023 14:50
Кількість переглядів: 625

Як спілкуватися з військовими, що перенесли ампутацію кінцівок 🦾

Відважні, красиві, сильні хлопці та дівчата, чоловіки та жінки... Але… Хтось втратив ногу, хтось – лишився руки. Або всього разом.

❓ У голові за секунду тисячі питань. Як поводитися? Відвести погляд? А може поспівчувати? Але тоді доведеться підійти та поговорити.

Про що ❓

Видихніть! Згадайте два слова: «гідність» і «взаємоповага», вони приберуть перший бар’єр у розмові. А от тепер читайте далі 👇🏼

Фото без описуДля військових немає табуйованих тем. Вони вміють говорити про тяжкі речі та навряд чи чомусь здивуються. І хоча не всі люди емпатичні, почніть розмову з щирої посмішки. Вона зазвичай відкликається навіть у поранених серцях.

❌ Не жалійте. Ви не знаєте, як зараз людина почувається. Можливо, нині вона проживає найкращі моменти з самого народження. Так, після кардинальної зміни світогляду це не рідкість.

Не уникайте та ставтеся як до звичайної людини. Ми вже навчилися правильно казати – не «інвалід», а людина з інвалідністю. Тепер прийшов час навчитися й ставитися так само.

Не порівнюйте ❗️ «А от у мого знайомого було схоже…». Досвід інших людей важливий, але він інший. І через порівняння ми знецінюємо особистий досвід нашого співрозмовника.

Спочатку питайте 🗣 Іноді дуже кортить допомогти ветерану чи ветеранці на кріслі колісному подолати пару сходинок. Перш ніж стрімголов кидатися, з’ясуйте, чи не стане ваша допомога недоречною або навіть образливою.

ℹ️ Поради у дописі – з лекторіїв цьогорічного Кураж (https://www.facebook.com/kurazh.kyiv), який підтримав комунікаційну кампанію Ти як? Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська, та разом з Безбар'єрність залучив профільних спікерів до обговорення теми ментального здоров’я й створення рівних можливостей.

Лекторії доступні на сторінці Куражу в YouTube 📲youtube.com/@KurazhBazar/videos

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування провулку Скляра в с.Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних