Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація для сільгоспвиробників

Дата: 18.01.2023 09:13
Кількість переглядів: 995

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Президентом України Володимиром Зеленським оголошено на території України воєнний стан.

  Миколаївська область майже з перших днів військової агресії перебуває в епіцентрі бойових дій. Внаслідок чого постраждало чимало сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі знищено/пошкоджено техніку, знищено посіви, відсутній доступ до полів, проведена мобілізація працівників на військову служби тощо. Зазначене матиме суттєвий вплив на зменшення частки власного сільськогосподарського товаровиробництва за звітній 2022 рік (менше ніж 75 відсотків), що є підставою для застосування для такого сільгосптоваровиробника загальної системи оподаткування в 2023 році. 

    Відповідно до абзацу другому пп.298.8.4. п.298.8 статті 298 Податкового кодексу України сільгосптоваровиробник, який перебуває на спрощеній системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи, у якого частка власного сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік (2022) становить менше ніж 75 відсотків у 2023 році, може залишитися платником єдиного податку за умови отримання рішення обласної ради за місцезнаходженням такого товаровиробника про наявність обставин непереборної сили саме в їх регіоні і перебування його у переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

   Торгово-промислова палата України визнала військову агресію Російської Федерації проти України форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) (лист від 28.02.2022р. №2024/02.0-7.1).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Комарова в с.Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.