Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ підприємствам та організаціям, які постраждали в результаті військової aгpeciï Російської Федерації

Дата: 13.01.2023 10:37
Кількість переглядів: 1041

ІНФОРМАЦІЙНИЙ  ЛИСТ

підприємствам та організаціям, які постраждали в результаті військової aгpeciï Російської Федерації

 

 

На сьогоднішній день, PTПП Миколаївської області, як незалежна експертна установа, має змогу надавати підприємствам та організаціям документи, які допоможуть звертатись в майбутньому для відшкодування понесених втрат (матеріальної шкоди), внаслідок збройної aгpeciï з боку Російської Федерації, а саме: ракетних та артилерійських обстрілів, ведення бойових дій, захоплення територій громад Миколаївської та Херсонської областей, руйнації, пошкодження та пожеж нерухомого i рухомого майна.

 

  1. Для фіксації фактів руйнації (пошкодження) об’єктів експерти PTПП надають:
  • Акти обстеження та фотофіксації про пошкодження або руйнацію нерухомого майна (будівлі та споруди);
  • Акти обстеження та фотофіксації про пошкодження, руйнацію або викрадення рухомого майна (обладнання, товари, готова продукція, сільськогосподарська продукція, яка зберігалась на складах, товарно- матеріальні цінності, авто та спец техніка).

 

  1. Для фермерських господарств, якщо мова йде про посіви та врожай різних видів сільськогосподарських культур на полях та неможливість його збирання, регіональна торгово-промислова палата надає:
  • Акти підтвердження розташування земельних ділянок (з відповідними кадастровими номерами), з очікуваним врожаєм сільськогосподарських культур у 2022 році, які знаходились в районі проведення воєнних (бойових) дій, aбo які перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) внаслідок збройної aгpeciï Російської Федерації.

 

  1. Для подання позовів до судових інстанцій, зокрема міжнародних або для подання заяв про компенсацію - судові експерти торгово-промислової палати проводять судові експертизи, за результатами яких надають висновки щодо визначення матеріальної шкоди (втрат), які зазнали підприємства та організації, а саме:
  • для визначення матеріальної шкоди (втрат) нерухомого майна (будівлі та споруди) проводиться судова будівельно-технічна експертиза;
 
  • для визначення матеріальної шкоди (втрат) рухомого майна (обладнання, товари, готова продукція, сільськогосподарська продукція, яка зберігалась на складах, товарно-матеріальні цінності) проводиться судова товарознавча експертиза;

для визначення матеріальної шкоди (втрат) власникам транспортних засобів (автомобільна, сільськогосподарська, спеціальна та інш. техніка) проводиться судова транспортно-товарознавча експертиза;

  • для розрахунків втрат прибутку підприємств та організацій, які постраждали внаслідок aгpeciï Російської Федерації проводиться судова економічна експертиза;

для розрахунків розмірів збитків врожаю, завданих фермерським

господарствам, які посіяли, але не змогли зібрати врожай внаслідок проведення воєнних (бойових) дій (або які перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) в результаті збройної aгpeciï Російської Федерації) проводиться судова товарознавча експертиза.

 

  1. Оцінювачі PTПП Миколаївської області на замовлення підприємств та організацій мають змогу надавати Звіти з оцінки майна для визначення обсягу збитків, завданих внаслідок збройної aгpeciï Російської Федерації.

 

  1. Департамент з питань юридичного забезпечення та організаційної роботи PTПП Миколаївської області відповідно до Закону «Про торгово- промислові палати в Україні» засвідчує факти настання форс-мажорних обставин (обставини непереборної сили) та видає відповідні Сертифікати.

Суб’єкт господарювання, який не може виконати свої зобов’язання в зв’язку із військовою агресією або іншими обставинами непереборної сили, при наявності Сертифікату звільняється від відповідальності за невиконання договірних, а також податкових та інших зобов'язань/обов'язків, виконання яких настало згідно з законодавчим чи іншим нормативним актом або може настати найближчим часом i виконання яких стало неможливим через наявність форс- мажорних обставин.

 

Фото без описуДля подальшої співпраці i більш оперативного розгляду питань безпосередньо в робочому порядку, надаємо Вам контактну інформацію підрозділів РТПП по напрямах діяльності:

    • відділ експертиз та оцінки начальник відділу Хоменко Сергій Миколайович .— тел. 0675146188; e-mai1: sergio@rtрp.com.ua;
    • департамент з питань юридичного забезпечення Директор департаменту Тригуб Оксана Володимирівна тел. 0675188820; e-mai1: trigub@rtpp.com.ua

 

PTПП Миколаївської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Гагаріна в с.Новоподілля Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних