Нечаянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області інформує

Дата: 06.06.2022 15:27
Кількість переглядів: 272

Як перевести виплату пенсії у банківську установу?

 

Виплата пенсій через уповноважені банки регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 (зі змінами).

Відповідно до пункту 2 Порядку 1596 уповноваженими банками є банки, визначені відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1231 (зі змінами).

Відповідно до пункту 10 Порядку 1596 заява про виплату пенсії через поточний рахунок у банку подається одержувачем особисто до органу Пенсійного фонду України за місцем проживання одержувача або приймається органом Пенсійного фонду України від установи уповноваженого банку.

Перелік уповноважених банків за посиланням: https://cutt.ly/BHtBmR8.

Згідно зі змінами до Порядку 1596 з 27.03.2022 заяву про виплату пенсії через поточний рахунок у банку можна подавати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Можливість формування такої заяви передбачено в особистому електронному кабінеті пенсіонера, зареєстрованого на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, у розділі “Щодо пенсійного забезпечення” – “Внесення змін до пенсійної справи”.

 

Про призначення довгострокової пенсії за віком матерям (батькам) тяжко хворих дітей

Законом України від 15 лютого 2022 року № 2040-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства” внесено зміни, зокрема, до статті 115 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Право на дострокове призначення пенсії за віком надано одному з батьків дітей, хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність, які виховали їх до досягнення шестирічного віку.

Дострокові пенсії призначаються матерям тяжко хворих дітей післядосягнення віку 50 років та за наявності не менше ніж 15 років страхового стажу.

Дострокова пенсія за віком батькові, який виховував тяжко хвору дитину до шестирічного віку, може бути призначена за вибором матері або в разіїї відсутності після досягнення батьком віку 55 років та за наявності у нього страхового стажу не меншеніж 20 років.

Визначення терміну “тяжко хвора дитина, якій не встановлено інвалідність” дано у статті 1 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

До заяви про призначення дострокової пенсії за віком матерям (батькам) тяжко хворих дітей необхідно надати, зокрема, документ про народження дитини та довідкумедичного закладу про захворювання дитини, що мало місце до шестирічного віку.

 

Змінено порядок обчислення стажу депортованим особам

Депортованим особам, які знаходилися на спецпоселенні, періоди роботи на спецпоселенні зараховуються до страхового стажу для призначення пенсії у потрійному розмірі відповідно до Закону України від 15 лютого 2022 року №2040-IX “Про внесеннязмін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”.

Для зарахування у потрійному розмірі відповідних періодів роботи, що мала місце до 1 січня 2004 року, необхідно надати документи про:

  • належність до депортованихосіб (посвідчення);
  • час (період) перебування на спецпоселенні;
  • періоди роботи на спецпоселенні.

Довідково:

  • Посвідчення видається уповноваженим органом, в т.ч. місцевою держадміністрацією.
  • Час перебування на спецпоселенні визначається періодом з моменту депортації до моменту зняття режиму спецпоселень.
  • Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи або архівнимиу становами.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Федько в с.Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.